Kompletterande svenska2018-06-20T11:55:18+00:00

Välkommen till kompletterande svenska vid Skandinaviska skolan

Skandinaviska skolan i Orihuela Costa erbjuder svenskundervisning för barn från 6 år som går på spanska eller internationella skolor. Minst en förälder ska vara svensk medborgare och svenska ska användas som ett levande språk i hemmet.

Syftet med undervisningen är att hjälpa eleverna att bibehålla och utveckla sina kunskaper i det svenska språket och att lära sig mer om Sverige. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sitt tal- och skriftspråk så att de blir aktivt två- eller flerspråkiga, får tilltro till sin språkförmåga och kan uttrycka sig i olika sammanhang och för skilda syften.

• Undervisningen följer en egen fastställd kursplan från Skolverket.
  • Undervisningen omfattar två 60 minuterslektioner i veckan under skolåret.
  • Kostnad 200 € per barn och termin.

Vi erbjuder även en kurs för 100 € med träffar var annan lördag.