Checklista2018-06-20T18:29:09+00:00

Här hittar du en enkel checklista för dig som planerar att gå på Skandinaviska skolan en kortare eller längre tid.

• Skicka information till lärare och rektor på din skola och berätta om er planerade utlandsvistelse och att det finns en svensk skola på plats.
  • Anmälan till Skandinaviska skolan Costa Blanca.
  • Planera för om ni vill hyra ut ert hus eller lägenhet i Sverige.
  • Boka boende på Costa Blanca – det finns mycket att hyra under kortare eller längre tid. Ni kan också kolla om andra föräldrar på skolan har något tips. Är ni intresserade av att köpa boende finns det mycket att välja på.
  • Beroende på var ni väljer att bo kan det vara bra att planera för transport till och från skolan. Det är begränsat med allmänna kommunikationsmedel.
  • Boka eventuellt flytt-transport – lastbilar går från Sverige varje vecka (pris per kubikmeter och möjligheter till förvaring på plats).
  • Planera för resan till Costa Blanca. Det är många flygbolag som åker till Alicante. Åker ni bil kan ni välja att åka biltåg en del av resan.
  • Kolla upp försäkringar och vad som gäller för er vid längre utlandsvistelse.
  • Vaccinationer för eventuella husdjur.