Sjukvård2018-04-25T22:22:54+00:00

Costa Blanca

Sjukvård

Den spanska sjukvården

Många svenskar lever nog i villfarelsen att svensk sjukvård är den bästa i världen – de flesta svenskar som bor på Costa Blanca skulle nog säga att den spanska sjukvården är bättre. Framför allt för att det professionella kunnandet på sjukvårdsområdet är minst lika bra i Spanien, men också på grund av att den spanska kommunala sjukvården inte har de långa väntetider som det ofta är frågan om i Sverige.
När du tillfälligt vistas i Spanien har du rätt till all nödvändig vård på samma ekonomiska villkor som invånarna själva om du har med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kort). Beställ detta i god tid innan avresa från Försäkringskassans hemsida. Folkbokför man sig i Spanien är dessutom all spansk, kommunal sjukvård helt gratis.

Klicka här för att beställa EU kortet från försäkringskassan »