Costa Blanca

Aktiviteter

Sola och bada, och utöva olika vattensporter, är förstås ett populärt och enkelt nöje att praktisera på Costa Blanca.

Sandstränderna är av mycket hög klass, och i de flesta fall bevakade av livräddare/badvakter från “Cruz Roja” (Röda korset). Badvattnet har också fått toppbetyg (blå flagga – högsta betyg – enligt EU:s normer på detta område). Det är även, med tanke på hur många besökare sandstränderna har, förvånansvärt rent och snyggt där. Även om miljöhanteringen i Spanien ännu inte kan jämföras med skandinaviska mått, är det värt att nämna att staden Torrevieja har fått flera spanska priser för sitt miljöengagemang.

Men det finns även mycket annat att göra i området, inte minst för barnfamiljer – turistnäringen här har givetvis anpassat sig efter faktumet att många barnfamiljer semestrar här. Det finns ridning, bowlinghall, bio, go cart-bana för barn, vattenland, tivoli och nöjesparker, djurparker och till och med en ishall. Man kan också gå på regelbundna aktiviteter som fotboll, basket, tennis, simning, dans m.m.

Fritidssysselsättningar för vuxna

När det gäller fritidssysselsättningar för vuxna måste områdets alla golfbanor nämnas såväl som vattensporter som segling, vågsurfning, kajak, kitesurfing och dykning. Trots att naturen i området för en nordbo kan tyckas vara lite kargt finns det mycket att se och göra för den naturintresserade.

Varför inte ta en promenad i någon av naturparkerna? Vid saltsjöarna häckar mängder med intressanta fåglar att beskåda, om man nu inte vill ta sig ett uppfriskande dopp i dem (vilket sägs vara bra för benstommen), eller ta ett gyttjebad i närgränsade kurortsanläggningar. Orihuelabergen välkomnar alla som vill ge sig ut på bergsvandring.

Kvällsnöjen finns det givetvis också gott om i Torrevieja med omnejd.

På grund av stadens redan tidigare nämnda mångkulturella skepnad finns det restauranger och barer från världens alla hörn, och också ett medelhavs kasino.

Den som gillar att shoppa (till oftast betydligt lägre priser än i Norra Europa) behöver inte heller finna brist på sysselsättning. Förutom shopping centra som Habaneras och Zenia Boulevard finns också olika marknader alla dagar i veckan och som ett exempel kan nämnas “fredagsmarknaden” i Torrevieja. I de dryga 1000 stånden kan man köpa det mesta mellan himmel och jord.

Mer information, priser och ansökan till skolan
Tillbaka / Takaisin

Läsårsdata

Här finner ni vår planering, klasser, terminsstart och slut samt lovdagar.

Nyhetsbloggen

Följ oss via vår blogg där ni kan läsa och se bilder från vad som händer på vår skola.

Vi har fått Grön Flagg!

Som första svenska utlandsskola i Spanien har vi blivit certifierade för vårt miljöarbete.

Så här tycker vi

Läs om vad barn och vuxna tycker om vår skola här på Costa Blanca.

Gästelever

Vi är en av få utlandsskolor som även tar emot gästelever kortare perioder. Nyfiken?