Costa Blanca

Om Costa Blanca

Costa Blanca – den vita kusten

Costa Blanca är en kuststräcka i sydöstra Spanien som i norr börjar vid turistorten Calpe. Därifrån breder sig Costa Blancas oändliga vita sandstränder ut sig mil efter mil söderut. Den finkorniga sanden som ständigt omfamnas av Medelhavets vågor är av hög kvalitet, och stränderna är ofta långgrunda.

Många skandinaver har flyttat hit för gott, andra övervintrar – och under somrarna kommer mängder av turister från hela Europa. Anledningen till kustremsans popularitet kan nog hittas i tre orsaker.

  • Även om priserna i Spanien har stigit de senaste åren är Spanien fortfarande ett billigare land att leva i än länder i norra och västra Europa.
  • Det finns mycket att göra här, både för den nöjeslystne, och för den som vill utöva fritidsaktiviteter som golf och vattensporter.
  • Den tredje och kanske viktigaste orsaken är klimatet.

Området har över 300 soldagar om året. Klimatet är milt även under vinterhalvåret. De kallaste månaderna ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på 15 grader även om det förekommer många dagar med dagstemperaturer över 20 grader. De varmaste månaderna ligger snittemperaturen på 30 grader.

WHO har klassat kustremsan som en av världens mest hälsosamma platser. Det beror inte enbart på de många soldagarna och att det under ett år är hundratals fler timmar med dagsljus än i norra Europa. Det beror också på det mikroklimat som råder här, där de många saltsjöarna i området har stor inverkan. Medicinskt bevisat är att personer med hudproblem som till exempel psoriasis blir avsevärt bättre redan efter en kort vistelse på Costa Blanca och att reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre här. Mikroklimatet anses även vara gynnsamt för personer med allergier och astma.

Mer information, priser och ansökan till skolan
Tillbaka / Takaisin

Läsårsdata

Här finner ni vår planering, klasser, terminsstart och slut samt lovdagar.

Nyhetsbloggen

Följ oss via vår blogg där ni kan läsa och se bilder från vad som händer på vår skola.

Vi har fått Grön Flagg!

Som första svenska utlandsskola i Spanien har vi blivit certifierade för vårt miljöarbete.

Så här tycker vi

Läs om vad barn och vuxna tycker om vår skola här på Costa Blanca.

Gästelever

Vi är en av få utlandsskolor som även tar emot gästelever kortare perioder. Nyfiken?